От новите статии
Компю́търна анима́ция е вид анимация, създавана с помощта на компютър. В днешно време е широко разпространена както при развлеченията, така и в индустрията, науката и бизнеса. Тъй като е производна на компютърната графика, анимацията наследява същите начини за създаване на изображения: Според принципа на анимиране се различават следните видове компютърна анимация.
Текст: CC-BY-SA-3.0, рУ. Илюстрация: CC-BY-SA-3.0, Mounirzok.
Тартаровата киселина е двуосновна захарна киселина, представляваща бели кристали или прах. Среща се естествено в много растения и е една от основните киселини във виното. Ползва се като добавка в кухнята като придава кисел вкус на храната, а освен това е и антиоксидант.
Текст: CC-BY-SA-3.0, рУ. Илюстрация: pd, Benjah-bmm27, Ephemeronium.
Цветът на всяко вещество зависи от неговата способност избирателно да поглъща или отразява светлинни вълни с определена дължина от състава на сложния бял цвят. Това се отнася и за цвета на минералите. Всеки от тях се характеризира с цвят, който показва какъв е химическия му състав и при какви физически условия е образуван.
Текст: CC-BY-SA-3.0, рУ. Илюстрация: CC-BY-SA-2.5, Hannes Grobe.
Echinococcus vogeli е паразитен плосък червей с от род Echinococcus крайни гостоприемници храстово и домашно куче. Междинните гостоприемници са агутоподобни гризачи от родовете Cuniculus, Dasyprocta и Dinomys характерни обитатели за Южна и Централна Америка. Хората също се заразяват.
Текст: CC-BY-SA-3.0, рУ. Илюстрация: pd, Peter Schantz.
Фукозата е хексоза, дезокси захар с шест въглеродни атома и алдехидна функционална група. Среща се в N-свързаните гликани по повърхността на клетките на бозайници, насекоми, растения; основен компонент на полизахарида фукоидан. Има доказателства, че алфа 1→3 свързана фукоза е отговорният антиген за IgE-медиираната алергия.
Текст: CC-BY-SA-3.0, рУ. Илюстрация: pd, Cacycle.
София Хаджипантазиева (на гръцки: Σοφία Χατζηπανταζή, София Хаджипантази) e гъркоманска андартска деятелка, капитан на гръцка андартска чета в Македония. София Хаджипантазиева е родена в българското гъркоманско село Просеник. Заедно със съпруга си Атанас Хаджипантазиев е виден деец на гръцкия комитет и действа като информатор, куриер и укривател.
Фредерик Уилърс (на английски: Frederic Villiers) е британски журналист и художник . Военен кореспондент в Руско-турската война (1877-1878). Фредерик Уилърс е роден на 23 април през 1851 г. в Лондон, Великобритания. Учи рисуване в Па дьо Кале, Франция. Специализира изкуство в Британския музей и Кралската академия. Работата му като художник и военен кореспондент започва през 1876 г. в Сръбско-турска война. По време на Руско-турската война (1877-1878) е военен кореспондент на в-к в-к „Grafic“ в Действуващата Руска армия на Балканския полуостров.
Текст: CC-BY-SA-3.0, рУ. Илюстрация: pd, неизв.
Още нови статии от седмицата.
Тема на седмицата
Седмицата на Антарктида е част от уики-проекта „Тематична седмица“. Тя има за цел създаването на нови и допълването на вече съществуващи статии за Антарктида. Провежда се от 13 юни до 26 юни.
Текст: CC-BY-SA-3.0, рУ. Илюстрация: CC-BY-SA-3.0, Alakasam.

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

   
© 2012 Не съвсем неутрално Suffusion theme by Sayontan Sinha