Онзиден templar е похвалил, много уместно, според мен, сайтовете на два административни района в София. В тази връзка им хвърлих по един поглед и попаднах на ценна информация:

  • След многогодишен празен публицистичен шум, най-накрая някой (при това общински служител!) си е направил труда да прочете фашисткия Закон за паметниците на културата, който предвижда брутално решение на въпроса с тяхната поддръжка – общината има право да ипотекира паметниците и да ги ремонтира с парите. Прочитът е тежко усилие, явно, макар че на мен ми отне 5-10 минути преди време.
  • Истеричната директорка на училището ми, която едно време държеше речи на градски събрания на БСП (твърде помпозни, изглежда още не ги бяха изгонили от Партийния дом), все още си е на поста. Всичко си има причина, поредният фашистки закон, този път за образованието, не е възникнал спонтанно в празното пространство.
  • И в двата района денят с удължено работно време е четвъртък. Както с общините/банките в Белгия. Трябва да разуча дали това е просто случайна конвенция или има някакви технологични причини.
  • В сайтовете няма уточнение за авторските права на съдържанието. Не че освобождаването му има голямо практическо значение, но е проява на добронамереност към публиката. Дори при президента се намира кой да го подсети да пришие някакъв Криейтив Комънс лиценз (макар и *-nd), тук явно никой не се е замислил за това. Не е рядкост, просто в случая се очаква повече (и в тази насока).

 

  One Response to “Общински сайтове”

  1. Законът наистина е фашистки, но не казвай това на нашия общ приятел Р. Кънев.

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
© 2023 Не съвсем неутрално Suffusion theme by Sayontan Sinha