16 януари 2009 г.: Според министър-председателя Сергей Станишев спрените средства по ФАР няма да повлияят фундаментално на икономиката, защото са само 220 милиона евро или 0.5% от прогнозирания БВП.

19 януари 2009 г.: Според министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров загубите от газовата криза са 140 милиона лева (= 72 милиона евро = 0.2% от „прогнозирания БВП“), което е основание да се приложат клаузите на Договора за присъединяване към ЕС за случаи на сериозни и трайни затруднения.

Къде е границата между „сериозни и трайни“ и „фундаментални“ проблеми не е ясно, но изглежда летвата на срама е поставена доста високо.

 

  2 Responses to “Последно?”

  1. http://tax.bg/bg/news/view/1973
    Това е едно от многото места, където Конфедерацията на индустриалците и работодателите спомена 600000 лева като истинска цифра загуби на промишлеността.

    Аз съм от тези, дето смятат, че и 100 лева да бяха, загубите трябва да се обезщетят.

  2. То не е нужно да смяташ, системата на договорите е известна още от Древността. Ако потребителите са претърпели загуби, могат да търсят компенсации от този, с който са сключили договор за доставка. И т.н. по веригата, докато се стигне до някой, който е неизправен (или не е гледал какво подписва).

    Но правителството да се занимава с конкретни търговски спорове си е демагогия.

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

   
© 2012 Не съвсем неутрално Suffusion theme by Sayontan Sinha