Днес се канех да пиша до Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) във връзка с незаконните напъни на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране (наричана от някои колеги за краткост Камората) да установи някакви минимални цени в сектора.

Явно междувременно КЗК се е заела с въпроса и вече има някакво становище, така че тази публикация стана съвсем кратка. Хората са го казали по-добре от мен.

Необходимо е и едно уточнение към публикацията в econ.bg. КЗК е предложила на камарите да отменят методиките, но съгласно Закона за защита на конкуренцията (ЗЗК), самите методики нямат правна сила, докато не бъдат одобрени от КЗК. Т.е. и да не ги отменят те не са в сила и изобщо не са влизали в сила. Нещо повече, по скромното ми мнение, служителите на камарите са в нарушение на чл. 12, ал. 2 от ЗЗК като разпространяват сред членовете си въпросната методика.

  One Response to “КИИП и конкуренцията”

  1. [...] съм принуден да членувам зорлем, неизбежно събужда топли чувства в душата [...]

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

   
© 2023 Не съвсем неутрално Suffusion theme by Sayontan Sinha