дек 092008
 

В последните седмици заниманията им онлайн все повече ме отегчават, което означава, че е дошло време за изхвърляне на натрупания баласт. Процесът ще продължи още месец-два, като планираните цели са:

 • Прекратяване на стопроцентовия преглед на промените в списъка ми за наблюдение в Уикипедия, който въпреки опитите за съкращаване не спада под 10 хиляди страници. Това е най-драматичната стъпка, след като преди две-три години спрях да преглеждам всяка редакция в Уикипедия. :)
 • Прекратяване на прегледа на новосъздаваните статии в Уикипедия. От това ще последва спиране на досадната рубрика, публикувана в този блог.
 • Ликвидиране на локалните ми копия на Уикипедия и преминаване към редактиране изцяло онлайн.
 • Придвижване на няколко забатачени дългосрочни проекта в Уикипедия: пълно преминаване към Общомедия, автоматично анализиране на биоинфо-шаблоните, преход към динамични карти за селищата в България.
 • Публикуване на локалната ми база данни за селищата в България.
 • Евентуално малко повече писане в този блог, който винаги е последната дупка на кавала.

Dixi. :)

 

  6 Responses to “Reset”

 1. Ех… Макар и без необходимия ценз, гласувам против точка 2. :) Мога да те уверя, че следях тази рубрика с интерес и всеки от тези постове съм споделял публично чрез съответните инструменти.

  Та, макар „гласуването“ да е в рамките на шегата, струва ми се много ефективно за популяризирането на Уикипедия да се показва как нещата стават наистина. Как някаква подредена информация за нещо първо я няма, а след това някой я създава и вече я има. Това е много по-конкпретно и подканващо от числото 100 000 и еднократните дистанцирани публицистични изблици. :)

 2. И аз казвам като Юнуз. И на мен точно погледът към правенето на Уикипедия ми беше (е) много интересен. Разбира се, ти си решаваш, но рубриката изобщо не е досадна за читателите ти ;)

 3. Ами, всъщност имам някаква мисъл да го заменя с нещо по-ефективно, но още не ми се е избистрило.

  Това, което правех досега, е по-скоро страничен продукт от прегледа на новите статии. Което изкривява нещата – добрите статии рядко се появяват отведнъж и новите статии съвсем не са основният механизъм за натрупване на съдържание.

  Иска ми се някак си да покажа по-цялостна картина, но още не съм съвсем наясно как.

 4. одобрявам всичко без точка 2, наистина е полезна и интересна – и като идея, и като реализация. много би ми липсвала, мрън

 5. [...] връзка с някои оплаквания, обмислям някакъв по-мързелив начин за коментиране на [...]

 6. [...] бях споменал (без коментари за сроковете, моля :D ), от известно време [...]

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

   
© 2012 Не съвсем неутрално Suffusion theme by Sayontan Sinha